Renovatieproject wijk Lombok in Utrecht Spot-Art

Renovatie Lombok 01
Renovatie Lombok 02
Renovatie Lombok 03
Renovatie Lombok 04

Eind Mei 2010 kwamen wij in contact met Stichting HIK ontwerpers uit Utrecht, een ontwerpbureau gespecialiseerd in Urban Design.

HIK had de opdracht van de gemeente Utrecht gekregen om enkele poorten in de wijk Lombok in Utrecht te renoveren. Zij wilden iets met panelen en LED-verlichting gaan doen. Toen ze met ons in contact kwamen, en de mogelijkheden van Spot-Art zagen, waren meteen enthousisiast. Het ontwerp van de lichtarmaturen is in goed overleg tussen beide partijen tot stand gekomen.

Er zijn in totaal vier aluminium Spot-Art panelen gemaakt van 6 meter bij 30 centimeter die ter aankleding van twee poorten dienen. Per poort zijn er twee panelen opgehangen. Op twee panelen is een achtergrond van een wolkenpatroon met daarin vogels afgebeeld. Voor de andere poort is een achtergrond van een skyline van een stad afgebeeld.

Er zijn tevens teksten in de Spot-Art panelen uitgewerkt. De teksten vormen samen een gedicht. Achter de gepeforeerde panelen is een waterdichte RGB LED-strip gemonteerd waardoor de gaatjes licht geven. De kleur van de LED-verlichting veranderd steeds.

Referentie:

Voor ons project in de wijk 'Lombok' te Utrecht hebben we de expertise ingeroepen van Spot-Art. Samen met bewoners is er een concept ontwikkeld voor een tweetal lichtobjecten voor de poortjes in de Semarangstraat en Bantamstraat. Het uiteindelijke ontwerp moest hufterproof zijn en zorgen voor meer sfeer en veiligheid. Uiteindelijk is gekozen om twee dichtregels versterkt door afbeeldingen te verwerken in de lichtobjecten. Deze teksten en afbeeldingen zijn geponst uit aluminium platen, waarna deze zijn gepoedercoat. De platen worden van achter belicht met verschillende kleuren led lampen. Hierdoor is een prachtig object ontstaan.We zijn erg tevreden over het eindproduct en gaan in de toekomst zeker meer gebruikmaken van deze techniek.

Adres

  • Spot-Art® / NuovaCorte
  • Orteliuspad 12
  • 3151 PT  Hoek van Holland
  • Routebeschrijving

Contact

spot-art-offcanvas