Veel gestelde vragen over Spot-Art

Hieronder vindt u een overzicht van de veel gestelde vragen over Spot-Art.

Ik ben particulier en wil graag een Spot-Art kunstwerk aanschaffen. Waar kan ik dat doen?

Particulieren kunnen hun unieke Spot-Art kunstwerk via een aantal fotostudio's in Nederland bestellen. Voor maatwerk projecten kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.

Hieronder een lijst van dealers in Nederland:

Perry Zonneveld Fotografie
Brouwersgracht 30
3901 TJ Veenendaal
www.fotoperry.nl

Fotostudio Arjan van Bruggen
Grotestraat 131
6711 AL Ede
www.arjanvanbruggen.nl

Hoe worden Spot-Art kunstwerken gemaakt?

Door gebruik van speciaal geschreven software kunnen wij iedere JPEG-afbeelding omzetten naar een DXF-bestand. Een DXF-bestand bevat duizenden x- en y-coordinaten waarmee we een CNC-ponsnibbelmachine kunnen aansturen. Door nauwe samenwerkingsverbanden met enkele plaatbewerkingsbewerkingsbedrijven kunnen wij maatwerk van de hoogste kwaliteit leveren.

We ponsen de Spot-Art panelen hoofdzakelijk uit aluminium of Zincor verzinkte platen. Door de elektrolytische verzinking heeft Zincor uitstekende roestwerende eigenschappen. Tevens is het mogelijk om roestvrijstaal of Cortenstaal te gebruiken voor onze Spot-Art techniek. De keuze en de dikte van het plaatmateriaal wordt zorgvuldig afgestemd met de klant en kan eventueel na inschakeling van een bouwtechnisch adviesbureau worden bepaald. Nadat de panelen geponst zijn worden deze verder afgewerkt en nabewerkt. Dit kan bijvoorbeeld het zetten, knippen of lassen betreffen. Als de panelen klaar zijn worden deze afgewerkt met een poedercoating in de gewenste RAL-kleur. Deze poedercoatingbeschermt de platen tegen beschadigingen en corrosie.

Wat is (ruimte)akoestiek?

“Akoestiek” is de term voor de wetenschap van geluid, en hoe geluid wordt ervaren. Akoestiek is verdeeld in diverse specialisme waaronder onder andere ruimteakoestiek. Het woord akoestiek komt van het Griekse woord akoustikos (“van invloed op horen”) en akouo (“horen”).

Ruimteakoestiek of zaalakoestiek is het gedrag van geluid binnen een ruimte. Een goede ruimteakoestiek heeft een korte nagalmtijd. Geluid  wordt gereflecteerd door de wanden van een ruimte. Hoe harder de 'materialen' die gebruikt zijn in de wandaankleding, het plafond of de vloerafwerking, des te meer reflecties van het geluid (nagalm/echo). Een goed voorbeeld hiervan is uw badkamer. Wij monteren achter onze Spot-Art perforatiekunstwerken geluidsabsorberende materialen waardoor de nagalm in een ruimte verminderd wordt en de spraakverstaanbaarheid wordt verhoogd.

In woningen, onderwijsgebouwen, horecagelegenheden, vergaderruimtes en kantoorgebouwen is de nagalmtijd en de spraakverstaanbaarheid binnen een ruimte belangrijk. In kantooromgevingen is “spraak” zelfs afleidingsfactor nummer één. Omdat de primaire activiteit van de meeste mensen geconcentreerd werk is, is een werkplek met een effectieve akoestische privacy een noodzaak. Wij kunnen in samenwerking met enkele partnerbureaus geluidsmetingen op locatie verrichten. Dan wordt de nagalmtijd en de spraakverstaanbaarheid gemeten en wordt er een adviesrapport geschreven. Met de geluidsabsorberende Spot-Art producten wordt de spraakverstaanbaarheid in een ruimte verbeterd terwijl storende effecten zoals echo’s en achtergrondgeluiden worden gedempt.

Adres

  • Spot-Art® / NuovaCorte
  • Orteliuspad 12
  • 3151 PT  Hoek van Holland
  • Routebeschrijving

Contact

spot-art-offcanvas